Satışlar devam ederek n11’in yeni sahibi ise Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi DMSF Holding oldu. Rekabet Kurumu, n11’in tamamının satışını resmen onayladığını açıkladı. Rekabet Kurumu, N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin (n11) tüm paylarının ve tek kontrolünün Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited tarafından devralınmasına izin verdiğini duyurdu.
HEPSİBURADA’DA SATILDI
n11’in satılmasıyla beraber tüm büyük yerli e-ticaret platformları yabancı sermayenin oldu. Hepsiburada, 18 Ekim 2024 tarihinde Kazakistan merkezli dijital finans ve e-ticaret şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. Bu anlaşma, Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük çoğunluk hissesinin devrini kapsıyor ve toplam değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olarak belirlendi. Ödemenin 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak ödenirken, kalan 526,9 milyon dolarlık ödeme ise altı ay içinde yapılacak.
Trendyol, 28 Haziran 2018 tarihinde Çinli e-ticaret devi Alibaba tarafından satın alındı. Ancak, Türkiye’deki rekabet mevzuatına göre böyle büyük bir birleşme işleminin Rekabet Kurumu tarafından onaylanması gerekiyordu. Bu onay, 24 Temmuz 2018 tarihinde resmi olarak verildi ve Trendyol’un Alibaba tarafından devralınması işlemi resmileşti