Konuşmaların ardından çocuk halk oyunları topluluğu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne aldı.
Yerleşke Alanları Kullanılmaya Başlandı
Slow Food Marmara Adası Topluluğu’ndan Elif Gözler Çamur ve Emine Önel Kurt’un yerleşkedeki mutfakta balık kafalarından ve atık sebzelerden yaptıkları çorba ikram edildi. Marmara Aks projesi sanatçı ziyaret programı kapsamında Marmara Adası’nda bulunan Sibel Horada’nın çalışması ortak ofis alanında sergilendi. Çınarlı Kültür Sanat Yerleşkesi’ndeki Avni Özken salonunda Belgrad’dan Görsel Antropoloji Merkezi ve Saraylar İmam Hatip öğrencileri iş birliğiyle çekilen Küçük Tekneden Büyük Gemiye isimli kısa film gösterildi. Çocuklar, etkinlik odasında vakit geçirdiler. Ada ve deniz temalı çocuk kitaplığını incelediler.
Yaklaşan Etkinlikler
Marmara Aks projesi kapsamında, mayıs ayı İngilizce deniz terimleri, teneke kayık yapımı, müzik aletlerini tanıma ve resim atölyeleri ve film gösterimleri planlanmaktadır. Haziran’da Kültür Politikası Çalıştayı gerçekleştirilecektir.
Marmara Aks Neyi Amaçlıyor?
Marmara Aks Projesi, ada ölçeğinde dezavantajlı olma durumunu ortadan kaldırarak kültür sanat hizmetlerine erişimde eşitsizlikleri azaltmayı, yerel halkın kültür sanat politikasına katılımını artırmayı ve adalarda sürdürülebilir bir kültür sanat ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor. Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim iş birliği geliştirilirken; bu alanlarda çalışan kültür-sanat aktörlerinin karşılaşacakları, tanışacakları, planlayacakları ve uygulayacakları ortamların yaratılması hedefleniyor.